Menú

EXPOSICIÓ “LA MOTO CATALANA, AVUI” ÚLTIMA OPORTUNITAT PER VISITAR-LA

EXPOSICIÓ “LA MOTO CATALANA, AVUI” ÚLTIMA OPORTUNITAT PER VISITAR-LA

EXPOSICIÓ “LA MOTO CATALANA, AVUI” ÚLTIMA OPORTUNITAT PER VISITAR-LA

Entrada reduïda mostrant la Llicència FCM.

Si encara no has visitat l’exposició actual del Museu Moto Barcelona, ara tens una darrera oportunitat, ja que tancarà definitivament les seves portes el proper 3 d’Octubre. Sota el títol “La moto catalana, avui” està dedicada a reflectir el moment actual que viu la indústria de la motocicleta a Catalunya.

Organitzada conjuntament amb Clustermoto, es divideix en 5 àmbits (trial, ciclomotors, moto elèctrica, competició i industria auxiliar) i compta amb una selecció de 25 models representatius d’una sèrie de marques que han sabut reinventar-se, recuperant l’experiència d’un passat gloriós i superant una devastadora crisi per ubicar-se de nou a l’avantguarda del sector.

Sabies per exemple, que de les 8000 motos de trial que es fabriquen anualment, 6000 ho fan a Catalunya? O que el sector de la moto representa un 1% del PIB del país? Aquestes i moltes altres curiositats són les que el visitant pot descobrir a l’exposició, a més de contemplar les últimes novetats en tecnologia i disseny. També pot interactuar amb alguns dels models exposats, entre els que destaca un simulador de realitat virtual que permet experimentar les sensacions de pilotar una motocicleta off road.

També podrà gaudir per últim cop de l’exposició permanent del Museu Moto Barcelona, titulada “La Moto: Societat, Indústria i Competició”. Un viatge a través del temps per descobrir tots els aspectes i facetes que fan de la moto una cosa tan especial i única. Un interessant recorregut al llarg de 5 àmbits diferents (Societat, Competició, Indústria, La Moto Catalana i La Moto i el Cinema), que agrupen un total de 40 motocicletes de marques nacionals i internacionals, on destaquen diversos prototips i exemplars únics en el món.                                                                                                                                  

Aquestes exposicions seran les últimes que es podran visitar al Museu Moto Barcelona, ubicat en el C/ Palla, 10 (a pocs metres de la Catedral), ja que la Fundació Museu Moto Mario Soler ha decidit prescindir, pel moment, d’aquest local i centrar tots els seus esforços en d’altres tipus d’activitats i exposicions itinerants.

A partir del 3 d’Octubre, la col·lecció es traslladarà al Museu Moto Bassella (Lleida), que restarà com a seu única i principal de l’entitat, on es continuaran realitzant les exposicions temporals. De fet, s’està preparant de cara a l’any 2018 una mostra dedicada al 50 aniversari del mític model Montesa Cota i l’evolució del trial des de 1970 fins l’actualitat. 

NOVA PRESÈNCIA DEL MUSEU MOTO A BARCELONA

Tot i deixar de disposar d’una seu permanent al centre de la ciutat, el Museu Moto té intenció de continuar sent molt present a Barcelona de maneres molt diverses:

 Motoclàssica Barcelona: rally urbà per a motocicletes anteriors a 1986 que recorre alguns dels carrers principals de la ciutat i trams de mítics circuits (Montjuïc, Pedralbes) o pujades com Vallvidrera o l’ Arrabassada. El Museu Moto organitza aquesta sortida des de l’any 2012 i la continuarà mantenint en el futur, publicant properament la data de l’edició 2018. 

 Nits temàtiques al Ace Café Barcelona: gràcies a un acord de col·laboració amb aquest nou espai de referència de la ciutat, el Museu Moto organitzarà jornades dedicades a les motos clàssiques: conferències, homenatges, exposicions, projeccions... s’està elaborant una programació molt variada que arrencarà durant els propers mesos i permetrà continuar descobrint la història i evolució de la moto al nostre país.